Macadamiabrownies med nutellafrosting

Serverar: 24 portioner

Härliga brownies som får alla nöt- och chokladälskare på fall.

Ingredienser

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1½ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 150 g hela macadamianötter
  • Frosting
  • 1 dl Nutella
  • 225 g mascarponeost
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform ca 20x20 cm.
    2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt sirap, kakao, vaniljsocker och salt. Vispa ner äggen, ett i taget.
    3. Sikta i mjölet och vänd försiktigt ner det tillsammans med nötterna till en jämn smet.
    4. Fyll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
    5. Vispa ihop nutella och mascarpone. Vispa ner florsocker, lite i taget. Vispa fluffigt. Spritsa eller bred ut frostingen över rutorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben