Chunky chocolate cupcakes

CCC, choklad, choklad och choklad!

Ingredienser

  • Cupcake
  • 3,2 dl mjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 225 g rumstempererat smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Ca 1,1 dl mjölk
  • Ca 200 g hackad valfri choklad
  • Nutellafrosting
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 burk Nutella
  • Instruktioner

    1. Cupcake: Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en egen skål.
    2. Mixa smör och socker tills det blir en blek och fluffig smet. Tillsätt ägg, ett i taget och vaniljextrakten. Vispa i dom torra ingredienserna och varva med mjölken. Rör sedan i chokladbitarna.
    3. Häll smeten upp till ungefär hälften i formar som sitter i en muffin/cupcakeform, låt stå i ugnen ca 20 min. Annars blir de inte höga och fina.
    4. Nutellafrosting Rör ihop en hel burk Nutella med en ask Philadelphiaost. Rör så länge så du får en mjuk och smidig frosting. Bred på frostingen när cupcaken är kall och gör de lätt toppiga.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben