Macaron

Klasisk fransk, marängkaka. Trevligt att servera och perfektatt servera efter en tung middag.

Ingredienser

  • Macarons
  • 110 g sötmandel
  • 170 g florsocker
  • 90g äggvita (ca 3 st)
  • 2 msk strösocker
  • Hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln till mandelmjöl 2. Sätt ugnen på 150 grader 3. Vispa äggvitorna på låg hastighet och sedan öka. 4. Häll ned strösockret i omggångar så det blir en toppig äggvita. 5. Blanda försiktigt ned den malda mandeln och florsocker. 6. Klicka sedan ut smeten på en bakform stora som 5-kronor. 7. Låt kakorna vila i ca 15 min för att förhindra sprickor. 8. Grädda kakorna längst ned i ugnen i ca 12 min. 9. Dra sedan bort bakplåtspappret och låt kakorna svalna. 10. Vispa ned äggulan. Smörkräm 1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en vit smet. 2. Vispa ned äggulan. 3. Färga med karamellfärg och smaka upp med olika aromer. 4. Spritsa ut kräm på hälften av kakorna. 5. Lägg på resten av kakorna som lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben