Maddes porterstek!

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 timmar 18 minuter

En väldigt lätt och festligt rätt!

Ingredienser

  • 1 flaska porter
  • 3/4 dl soja
  • 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 3 st gula lökar
  • (1 st vitlöks klyfta)
  • 3 st köttbuljong tärningar
  • 8 st svartpepparkorn
  • 5 st enbär
  • 2 tsk timjan
  • 1 1/2 kg nöt/älg stek (frusen eller tindad)
  • 5 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp alla ingredienser i en kastrull där steken kan ligga trångt i. Lägg i steken . Låt småkoka i ca.3h under lock. Vänd den efter halva tiden. Ta upp steken och slå in den i folie så den får vila. Sila av skyn. Koka upp skyn och häll i grädden och red den sedan (med mjöl/mjölk eller majzena). Skiva sedan köttet tunt.
    2. Är jättegod till potatis, sallad och brytbönor.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben