Madeleinekakor med äpple och kanel
Den vackra madeleinekakan får här smak av de goda smakkompisarna äpple och kanel. Passar perfekt nu i jul och självklart året runt!
Till detta recept behövs en speciell plåt just för madelienekakor, det finns att köpa i välsorterade köksbutiker.
Ingredienser
2 äpplen
1 msk smör till stekning
1½ msk socker
1½ tsk malen kanel
Kaksmet
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 msk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk flytande honung
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
Kristyr
1 äggvita
Florsocker
Instruktioner
- Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Stek bitarna på medelvärme i smör, och strö på socker och kanel mot slutet. Låt äppelbitarna svalna.
- Smält smöret i mikron eller i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Vispa i honung, salt, vetemjöl och det smälta smöret. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Vänd i äppelbitarna och fördela smeten i en smord plåt för Madeleinekakor. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 6-7 minuter. Låt kakorna vila i plåten ett par minuter, flytta sedan över till galler så att de får svalna något.
- Vispa upp äggvita och tillsätt florsocker till en lagom tjock konsistens till glasyren. Spritsa tunt på kakorna medan de ännu är varma.
Liknande recept
Kommentarer (0)