Mager bearnaisesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En mager variant på bearnaisesås, tänkt att servera kall.

Ingredienser

  • 2 dl creme fraich (1, 2 eller 5 % fungerar utmärkt)
  • 1 tsk torkad dragon (eller knappt 1 msk färsk)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk finhackad eller riven gul lök
  • 0,5 dl hackad persilja
  • salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ger knappt 4 dl sås.
    2. Rör ihop alla ingredienser. Låt stå i kylskåp och dra, gärna någon timme, före servering.
    3. Prova även att byta vitpeppar mot ca 1 msk Thai Chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben