Mager Coleslaw

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Inte så fet, och riktigt god. Passar till julskinkan

Ingredienser

  • 1 ½ liter finstrimlad vitkål
  • Salladsdressing
  • ½ tsk dijonsenap
  • 2 tsk socker
  • En doft av kajennpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 äggula
  • 2 msk margarin
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vit vinäger
  • Instruktioner

    Strimla vitkål ex med osthyvel. Svep in i fuktig handduk och lägg i kylskåp en timma så den blir spröd och fin. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en kastrull och sjud försiktigt så den tjocknar. Den får inte koka!. Låt dressingen kallna. Blanda med kål och låt gärna stå ett tag så det "gifter sig". Severa.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben