Mager tiramisú

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Äntligen! ett magrare alternativ, till min älsklingsefterrätt, fick receptet i veckan från Italien.

Ingredienser

  • 200 g philadelphiaost light
  • 2 ägg, separerade gulor och vitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl starkt kaffe, lättsockrat
  • 1 knivsudd salt
  • ½ dl rom, eller 1-2 msk romessens
  • 16 savoiardikex
  • Kakao
  • Ev vit choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggulor, philadelphiaost och rom.
    2. Vispa äggvitorna till hård skum med saltet, vänd ner det försiktigt i ägglandningen.
    3. Doppa snabbt, en i sänder åtta av savoiardikexen i det lättsockrade kaffet, lägg i en form. Lägg på hälften av smeten och pudra över lite kakao på smeten, lättast med en sil. Upprepa detta moment igen, sluta med att pudra kakao över smeten.
    4. Gott med lite riven vit choklad över kakaon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben