Magnus franska löksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mättande löksoppa som serveras i mindre soppskål även kan tjänstgöra som en ypperlig förrätt. Då ger receptet ungefär 6 portioner.

Ingredienser

  • 4 st stora gula lökar
  • 3 msk margarin/stekfett
  • 1-2 msk rörsocker
  • 2 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar malen
  • 1 l vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tsk mejram
  • 1 st buljongtärning (grönsaksbuljong)
  • 2 msk grönsaksfond
  • 4 skivor polarkaka lyx (runt fint bröd)
  • Västerbottenost för gratinering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 250 C varmluft.
    2. Skiva och stek löken i matfettet till gyllenbrun färg. Salta och krydda löken tillsammans med mejram (alternativt timjan). Slå i sockret i löken. Koka upp vatten, buljong och fond (spara lite av fonden för att få rätt sälta och smakprofil under koket) Häll i löken och vin i grytan, låt koka i ca 10 minuter. Smaka av och justera kryddning och fond efter smak. Lägg upp soppan i ugnsfasta sopptallrikar. Lägg ett lager ost ovanpå soppan. Därefter lägg brödet ovanpå soppan och ytterligare ost ovanpå brödet. Låt gratineras i ungefär 10 minuter eller till dess osten är helt utsmält. Osten behöver inte få någon färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben