Majas kryddiga kycklingpaj

En riktigt god och kryddstark kycklingpaj!

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 250 g lättkesella 1%
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk thai green curry
  • 2 tsk fajita krydda
  • 2 tsk tandori india spice
  • Fyllningen
  • äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk green curry
  • 500 g kycklingfilé
  • ½ purjolök
  • 1 paprika
  • 250 g champinjoner
  • 8 cocktailtomater
  • 3 tsk curry
  • 3 tsk thai green curry
  • 3 tsk tandori india spice
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och låt det stå kallt i minst 30 minuter. Kavla sedan ut degen så att den täcker en smord pajform (antingen rund eller oval). Nagga degen med en gaffel och förgrädda den i ugnen 10 minuter på 200 grader.
    2. Skär sedan fileérna i små bitar och stek dem för sig, krydda med curry, green curry och tandori spice. Skär svampen, paprikan och purjolöken i bitar och stek även dem var för sig. Krydda med salt och peppar. Blanda sedan ihop det med kycklingen och lägg det över pajen.
    3. Rör ihop äggstanningen och häll det över pajen. Dela sedan tomaterna på hälften och lägg dem öer pajen, grädda sen ca 20 minuter i ugnen eller tills äggstanningen har hårdnat.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben