Godare med hemmagjord och bäst i salladsdressingen mm. Inte svårt.
Ingredienser
3 äggulor
1 tsk senap
2-3 msk ljus vinäger
Rapsolja eller liknande
salt
vitpeppar
Instruktioner
Separera äggulan från vitan. Lägg gulorna i en vispskål, ta i senap, vinäger, salt och vitpeppar. Det går att smaka av och ta i mer senare.
Vispa lite och sen börja droppa i olja, låt det smårinna ner och inte för snabbt, det måste hinna blanda sig med det andra så att det inte skär sig.
Häll i olja tills majonäsen har en lagom konsistens och färg, smaka av och krydda mer om det behövs, det går att ha i mer vinäger också.
Tips!
Om du ska göra dressing eller kallsås med majonäsen kan du krydda efter smak då, med salt och peppar. Ta med crème fraiche och grädfil, krydda efter smak.
Tackar å sambons vägnar.
Samma recept som jag använder men jag har aromat och paprikapulver istället för vitpeppar och salt