Majonäs

Godare med hemmagjord och bäst i salladsdressingen mm. Inte svårt.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2-3 msk ljus vinäger
  • Rapsolja eller liknande
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Separera äggulan från vitan. Lägg gulorna i en vispskål, ta i senap, vinäger, salt och vitpeppar. Det går att smaka av och ta i mer senare.
    2. Vispa lite och sen börja droppa i olja, låt det smårinna ner och inte för snabbt, det måste hinna blanda sig med det andra så att det inte skär sig.
    3. Häll i olja tills majonäsen har en lagom konsistens och färg, smaka av och krydda mer om det behövs, det går att ha i mer vinäger också.
    4. Tips! Om du ska göra dressing eller kallsås med majonäsen kan du krydda efter smak då, med salt och peppar. Ta med crème fraiche och grädfil, krydda efter smak.

    Liknande recept

    4
    10 min
    6
    1
    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (2)

    maria_wijk 17 november 2009

    Tackar å sambons vägnar.

    wirinkatasp 1 april 2011

    Samma recept som jag använder men jag har aromat och paprikapulver istället för vitpeppar och salt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben