Majonnäs med stavmixer

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 5 minuter

Jag har tidigare dragit mig för att göra egen majonnäs, tycker det är lite bökigt med oljan som ska droppas i för att det inte ska skära sig. Denna variant har jag hittat i någon tidning (AoM?) och gör sedan dess alltid egen majonnäs/dressing.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1-2 dl olja (den större mängden till tjockare majonnäs)
  • 1-2 tsk dijonsenap/vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i en "trång" bunke (helst anpassad efter stavmixern). Tryck ner mixerstaven och kör tills allt mixats. Du kan sedan tillsätta mer av t.ex. senap, vinäger eller vatten utan problem, beroende på vad majonnäsen ska användas till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben