Majonnäs på 10 sekunder

Så enkelt med stavmixer! :) Förslag på smaksättningar: Chili Chipotle paste Kapris Citron Lime Parmesan Extra dijonsenap Basilika Blandade örter Wasabi Pepparrot

Ingredienser

  • 3 äggulor (eller 1 helt ägg)
  • 3 dl neutral olja
  • 2 krm salt
  • 1 msk citron (du ska endast använda äkta citron, INTE den på flaska) eller 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    Ha alla ingredienser i samma temperatur för bästa resultat. Släng ner alla ingredienser i burken/behållaren till stavmixern. Sätt ner staven och kör på full effekt, när du ser majon bildas i botten kan du dra den uppåt sakta och sedan köra upp och ner lite. Klart! Förtydliganden och tips: Du ska alltså inte köra upp och ner direkt, utan vänta tills den tjocka majonnäsen bildas i botten och dra sakta upp. Om det mot all förmodan inte skulle gå ihop kan du slänga i en äggvita så löser det sig. Majonnäsen håller minst en vecka i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben