Majsmuffins med blåbär

Serverar: 12-15 portioner

Amerikanska muffins med majsmjöl och goda färska blåbär. Du kan också ta färska björnbär, färska hallon, chokladbitar, delade jordgubbar eller skivad banan. Styckfrysta blåbär eller andra bär går bra men tillsätt dem frysta.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl filmjölk
  • 1,5 dl polenta majsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Ca 3 dl blåbär eller andra bär
  • Råsocker att garnera med innan du bakar muffinsen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smör i en kastrull eller skål i mikron, tillsätt filmjölken och rör i äggen.
    3. Blanda till en jämn smet med de torra ingredienserna utom bär - vetemjöl, polenta, strösocker, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör inte för länge för då rör du ut bakpulvrets egenskaper.
    4. Vänd ner 1/3 av bären i smeten. Placera ut dubbla pappersformar på en plåt eller sätt dem i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet.
    5. Tryck i de resterande bären i muffinsen och strö lite råsocker över varje muffins
    6. Grädda majsmuffinsen med blåbären i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills de svällt upp och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben