Makalös nötkaka

Serverar: 10 portioner

En härlig dröm för nötälskaren. Kakan toppas med krämig Nutella.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl gräddfil
  • 150 g hasselnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • Garnering
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 150 g Nutella
  • Hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1½ liters sockerkaksform med hål i mitten.
    2. Smält smöret. Tillsätt gräddfilen. Mal nötterna fint i en mandelkvarn. Blanda dem med mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst.
    3. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med smörblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
    4. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt Nutellan och rör om till en jämn smet. Låt svalna och tjockna något innan du brer glasyren på kakan. Hacka några hasselnötter och strö över. Låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben