En härlig dröm för nötälskaren. Kakan toppas med krämig Nutella.
Ingredienser
100 g smör
1½ dl gräddfil
150 g hasselnötter
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2½ dl socker
Garnering
3/4 dl vispgrädde
150 g Nutella
Hasselnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en 1½ liters sockerkaksform med hål i mitten.
Smält smöret. Tillsätt gräddfilen. Mal nötterna fint i en mandelkvarn. Blanda dem med mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst.
Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med smörblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt Nutellan och rör om till en jämn smet. Låt svalna och tjockna något innan du brer glasyren på kakan. Hacka några hasselnötter och strö över. Låt stelna.