Makalösa

Kakor med russin

Ingredienser

  • 2 hg rumsvarmt margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 1/2 - 4 dl vetemjöl
  • 2 dl russin - dela gärna i mindre bitar
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna i en skål. Rulla små bollar av degen. Placera bollarna glest på en plåt. Grädda mitt i ugnen 7-10 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Cekt 23 augusti 2008

    En kompis mamma hade bakat dessa och jag måste säga att det var bland de godaste russinkakor jag nånsin ätit!

    Marita 29 oktober 2009

    Tycker väl inte annars att russinkakor är någon hit, men dessa var väldigt goda. Högsta poäng.

    tankgirlie 4 december 2009

    Den här kakan är fantastisk!! Jag bjöd på dessa till kaffet efter en middagsbjudning en gång, en av gästerna åt så många att han fick gå och lägga sig en stund och vila magen :) Ett tips är att använda korinter istället för russin, då slipper kladda med att hacka russinen.

    yvoand02 14 december 2010

    Jättegoda!!! Kommer att baka dessa fler gånger. Tack för receptet! :-)

    yvoand02 20 augusti 2011

    Bakar dessa kakor med jämna mellanrum. Alltid uppskattade!!! Tack igen för receptet!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben