Malet kött med grönsaker i filodeg

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

Ett recept från södra Burgenland (Österrike) Jag tror att filodeg motsvarar Strudlteig i Österrike. God som förrätt eller liten kvällsrätt.

Ingredienser

  • 1 - 2 pkt filodeg
  • 2 msk smör
  • 2 lökar
  • 1/4 kg blandfärs
  • 1 purjolök
  • 300 g vitkål
  • 150 g chaminjoner
  • 2 äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • Sojasås
  • 200 g Goudaost eller liknande
  • Till pensling
  • 1 äggvita
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    Hacka och stek löken i smöret. Tillsätt köttet och stek vidare under omrörning. Lägg till den fint strimlade vitkålen, purjolöken och de fint skivade champinjonerna. Rör till sist i äggulorna i massan, krydda pikant med salt, peppar och sojasås. Skär osten i tunna skivor. Rulla ut degen och ffördela massan på två "Strudlar". Pensla degränderna med äggvita, rulla ihop och pensla med äggulan. Ställ in i uppvärmd ugn ca. 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben