Malins äppelpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Ett enkelt och bra sätt att göra en god äppelpaj. Testa någonting nytt, smörstek äppelbitarna och krydda dem innan du lägger dem i smulpajen. När det är säsong så passa gärna på att plocka äpplen från gården om du/ni har äppelträd.

Ingredienser

  • 5 medelstora äpplen
  • Vaniljsocker
  • Kanel
  • Hackade hasselnötter
  • Smör/margarin
  • 3 dl vetemjöl special
  • 3 dl havregryn
  • 6 msk socker
  • 200 g smör
  • Instruktioner

    1. Mät upp de torra ingredienserna i en skål. Lägg i fettet som gärna får vara lite mjukt. Finfördela det i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa.
    2. Skala, kärna ur och dela äppelbitarna i klyftor. Stek äppelbitarna i lite smör i en stekpanna. Krydda med kanel och vaniljsocker tills du får den smak du vill ha (äppelbitarna ska inte få färg)
    3. Smöra en pajform. Strö ut lite utav smuldegen i botten, lägg sedan över de smörstekta äppelbitarna och strö över resten av smuldegen. Strö över hackade hasselnötter.
    4. Grädda i ugnen 30 min i 200 grader.
    5. Serveras varm tillsammans med vaniljsås.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben