Malins goda höstgryta med ugnsrostade grönsaker

Serverar: 6-8 portioner

Perfekt att förbereda dagen före.

Ingredienser

  • 2 kg högrev
  • 70 cl rött vin, gärna fruktigt
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk kalvfond
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2-3 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 200 g små championer
  • 200 g små scharlöttenlökar
  • Salt
  • Peppar
  • Ugnsrostade grönsaker
  • 4 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 8 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3cm stora bitar. Salta och peppra lätt. Bryn köttet i omgångar. Lägg köttet i en större gryta. Tillsätt vinet och fyll på med vatten så att det täcker köttet.
    2. Skala och dela den gula löken i kvartar. Skala och hacka vitlöken. Tillsätt fond, tomatpuré, gul lök, vitlök och ktyddor.
    3. Koka upp och låt sjuda i ca 1½ timme. Hit kan grytan förberedas. Ställ i så fall kallt.
    4. Skär championerna i halvor. Skala scharlottenlökarna. Tillsätt championer och scharlottenlökar i grytan och låt koka i 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och ugnsrostade grönsaker.
    5. Ugnsrostade grönsaker. Sätt ugnen på 200 grader. Skala palsternackor och morötter. Skär dem på längden i bitar. Skär paprikan i stora bitar. Skala vitlöksklyftor. Lägg grönsakerna i en långpanna. Klicka över 1 msk smör och ringla över olivolja. Salta och peppra. Tilllaga mitt i ugnen i ca 30 minuter. Vänd grönsakerna då och då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben