Malins rulltårta

Serverar: 15 portioner

Tid: 15 minuter

En enkel och god rulltårta som kan varieras i det oändliga.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 påse marsanpulver enligt beskrivning till kräm
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt vetemjöl och bakpulver, blanda väl. Häll upp i en lite mindre bakpapperklädd långpanna och sätt in i 250º varm ugn, baka i 5 minuter. Tag ut långpannan och strö socker på kakan och stjälp upp på galler. Tag av bakpappret och låt kallna under bakduk. Rör pulver och vätska till marsankräm och blanda ner 1 dl vispad grädde. Fyll kakan med marsankrämen och hallonsylt. Rulla ihop från kortsidan. Sylten kan bytas ut mot färska bär.
    2. Servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben