Malins tonfisksås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En såsig sås som går fort att göra och som passar perfekt till pasta.

Ingredienser

  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 burk tonfisk i vatten (170 g)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk hummerfond
  • ½ tsk timjan
  • 1/3 purjolök
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk dill
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Häll i matlagningsgrädde, tonfisken, fonden, timjan och vinet i en kastrull och låt puttra medans pastan kokar. Rör om då och då. Strimla purjolöken. När det är cirka 2-3 min kvar på pastans kokningstid så ha i crème fraiche, purjolök och dill i tonfisksåsen. Rör om. Smaka av med salt, vitpeppar och citronpeppar.
    3. Servera till pastan och med tomat och gurka i skivor.

    Liknande recept

    3
    25 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    lindaloppan_olsson 13 september 2011

    Tack för ett superbra recept!! Har gjort flera gånger och det blir alltid lika gott och dessutom superenkelt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben