Ett av mina favoritbröd som jag älskat sedan jag var liten...inte så nyttigt tyvärr men ack så gott...
Degen är jätte kladdig men det är värt besväret, tro mig!
Ingredienser
1 liter vatten eller mjölk
2 pkt jäst
1 pkt farinsocker (500 gram)
1 påse brödkryddor
4 ägg
1 påse rågsikt
Instruktioner
- Värm degspadet till 37 grader, smula ner jästen i bunken/assistenten. Slå degspadet över och rör ut jästen i det.Tillsätt resten av ingredienserna, mjölet sist. Arbeta degen och låt jäsa i ca 30 min.
- Knåda degen och forma till 4 stycken limpor som läggs i välsmord långpanna. Pensla med vatten emellan limporna så de inte jäser ihop. Låt jäsa till dubbel storlek och grädda dem på nedersta falsen i 175-200 grader 40-50 min. När limporna börjar få för mycket färg lägg då folie över...
Liknande recept
Kommentarer (0)