Mammas bruna bröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Ett av mina favoritbröd som jag älskat sedan jag var liten...inte så nyttigt tyvärr men ack så gott... Degen är jätte kladdig men det är värt besväret, tro mig!

Ingredienser

  • 1 liter vatten eller mjölk
  • 2 pkt jäst
  • 1 pkt farinsocker (500 gram)
  • 1 påse brödkryddor
  • 4 ägg
  • 1 påse rågsikt
  • Instruktioner

    1. Värm degspadet till 37 grader, smula ner jästen i bunken/assistenten. Slå degspadet över och rör ut jästen i det.Tillsätt resten av ingredienserna, mjölet sist. Arbeta degen och låt jäsa i ca 30 min.
    2. Knåda degen och forma till 4 stycken limpor som läggs i välsmord långpanna. Pensla med vatten emellan limporna så de inte jäser ihop. Låt jäsa till dubbel storlek och grädda dem på nedersta falsen i 175-200 grader 40-50 min. När limporna börjar få för mycket färg lägg då folie över...

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben