Mammas goda korvgryta

Serverar: 4-5 portioner

Verkliga barndomsminnen för mig. Enkel god vardagsmat. Jag är lite petig när det gäller överkokt purjo, så jag rör ner den 5 minuter innan servering, men har du inget emot det, gör då som det står i receptet. Vi äter mycket sällan falukorv, och gör vi det blir det antingen något sådant här eller korvstoganof. Detta är verkligen mat som går hem hos barn, om dom gillar purjo och oliver vill säga.

Ingredienser

  • 400 g falukorv, i strimlor
  • 1 purjolök, fint skivad
  • 400 g krossade tomater
  • Salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 ½ msk italiensk salladskrydda
  • 2 vitlöksklyftor
  • Oliver
  • 500 g makaroner, gärna penne
  • Instruktioner

    Fräs falukorv och purjo i lite smör. Slå på krossade tomater och krydda. Pressa i vitlök. Låt puttra länge på låg värme. Koka under tiden makaronerna enl anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av länge och blanda sedan med såsen. Smaka av om du vill ha mer kryddor. Servera med massor av skivade oliver och en sallad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben