Mandelbiscotti

Serverar: 80 portioner

Underbara till espresson, men även god till glass, bör alltid finnas i glasburken hemma på min köksö!

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 citron, det rivna skalet
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln. Rosta den på en plåt med bakplåtspapper i ugnen ca 5 min. Låt svalna. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt vitt och poröst.
    2. Rör ner det rivna citronskalet och den rostade mandeln. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta över mandelsmeten. Arbeta ihop till en deg. Stjälp ut degen på väl mjölat bakbord. Dela den i 3 delar. Rulla ut till 3 längder, lika långa som plåten.
    3. Baka på bakplåtspapperklädd plåt mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills ytan är ljusbrun. Skär genast längderna med en vass kniv i 1 cm breda bitar. låt svalna. Förvara mandelbiscottin i burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    EowynUndomiel 23 oktober 2008

    kommer att testas när advent närmar sig :)

    Cossimossi 6 april 2009

    Fantastisk ballans mellan citron och mandel!

    Tiggy 3 januari 2010

    Mkt trevligt recept. :)

    Neddan72 9 april 2012

    Tack för receptet, de blev jättegoda!

    LL76 10 september 2014

    Supergoda!

    clara39 4 augusti 2015

    Beroendeframkallande! Perfekt balans mellanandel och citron. Blev hårda och spröda, helt underbara!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben