Italienska mandelskorpor är oftast hårda och knapriga men dessa är både spröda och frasiga. Baka många och förvara i en burk så är du alltid redo för oväntat besök.
Ingredienser
100 g smör
1 dl sötmandel, 100 g
1 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i små kuber. Skålla och skala mandeln. Låt mandeln torka och hacka den sedan grovt.
Lägg smör och socker i en skål och rör eller vispa det vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, kanel, bakpulver och hackad mandel. Knåda samman till en deg.
Rulla ut degen till tre längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Grädda längderna mitt i ugnen ca 10 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Skär de varma längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt.
Rosta kakorna i ugn ca 10 minuter. Vänd den andra snittytan uppåt och rosta ytterligare ca 5 minuter. Låt skorporna kallna. Förvara dem torrt i burk.