Kanel- och mandelbiscotti

Serverar: 36 portioner

Italienska mandelskorpor är oftast hårda och knapriga men dessa är både spröda och frasiga. Baka många och förvara i en burk så är du alltid redo för oväntat besök.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl sötmandel, 100 g
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i små kuber. Skålla och skala mandeln. Låt mandeln torka och hacka den sedan grovt.
    2. Lägg smör och socker i en skål och rör eller vispa det vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, kanel, bakpulver och hackad mandel. Knåda samman till en deg.
    3. Rulla ut degen till tre längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Grädda längderna mitt i ugnen ca 10 minuter.
    4. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Skär de varma längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt.
    5. Rosta kakorna i ugn ca 10 minuter. Vänd den andra snittytan uppåt och rosta ytterligare ca 5 minuter. Låt skorporna kallna. Förvara dem torrt i burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben