Chokladkräm med blåbärsoperett

Serverar: 4 portioner

Gudomlig dessert där medelhavet möter svensk skog.

Ingredienser

  • 100 g mandelbiscotti
  • ¾ dl pressad apelsin
  • 1 msk konjak, valfritt
  • 200 g ricotta
  • 1 ½ dl grekisk yoghurt
  • 3 msk florsocker
  • 1 krm vaniljsocker
  • 50 g riven mörk choklad
  • 100 g färska blåbär
  • Instruktioner

    Blötlägg mandelbiscottin i apelsinsaften och ev konjaken. Rör under tiden samman ricottan, yoghurten, florsockret och vaniljsockret till en smidig kräm. Skeda ner de blötlagda mandelkakorna i bottnen av fyra portionskålar. Sleva upp hälften av ostblandningen i glasen. Fortsätt med hälften av den rivna chokladen och lägg på blåbären. Skeda sedan överresten av ostblandningen och garnera med resten av den rivna chokladen. Låt stå i kylskåp minst 4 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben