Mandelbollar med dajmfyllning

Serverar: 16 portioner

Lite segt goda mandelkakor läggs ihop till bollar med en fyllning av bl a hackad Dajm.

Ingredienser

  • 200 gr sötmandel
  • 3 1/4 dl, 200 gr, florsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 150 gr smör
  • 3 hackade Dajm à 28 gr
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Blanda mandeln med florsocker och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner äggvitan med stora luftiga tag. Forma med hjälp av 2 mjölade teskedar bollar, som läggs på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 14-15 minuter. Blanda fyllningen och bred den mellan två kakor. Om det ska var extra fina kakor, kan halva kakan doppas i smält choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    tina85 21 februari 2009

    Riktigt goda kakor!

    Johnnie 27 februari 2010

    Jättegoda bollar du får en femma minst i beröm.De gpdaste kakor jag någonsin gjort man tror det är kondiskakor. Det blev mitt favorritrecept. Tusen tack Johnnie

    Aldorina 26 april 2013

    Riktigt goda :)

    LEDIVO 4 juni 2013

    Tack för ett bra recept, riktigt goda. Tog i ett extra daim för mer smak, betyg 5.

    Marita 12 juli 2013

    En mycket god kondiskaka kan jag intyga. Har bakat denna kaka många ggr. Toppbetyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben