Lite segt goda mandelkakor läggs ihop till bollar med en fyllning av bl a hackad Dajm.
Ingredienser
200 gr sötmandel
3 1/4 dl, 200 gr, florsocker
1/2 tsk bakpulver
2 äggvitor
Fyllning
150 gr smör
3 hackade Dajm à 28 gr
1/2 msk vaniljsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°
Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Blanda mandeln med florsocker och bakpulver.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner äggvitan med stora luftiga tag.
Forma med hjälp av 2 mjölade teskedar bollar, som läggs på plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 14-15 minuter.
Blanda fyllningen och bred den mellan två kakor.
Om det ska var extra fina kakor, kan halva kakan doppas i smält choklad.
Jättegoda bollar du får en femma minst i beröm.De gpdaste kakor jag någonsin gjort man tror det är kondiskakor. Det blev mitt favorritrecept. Tusen tack
Johnnie
Aldorina26 april 2013
Riktigt goda :)
LEDIVO4 juni 2013
Tack för ett bra recept, riktigt goda. Tog i ett extra daim för mer smak, betyg 5.
Marita12 juli 2013
En mycket god kondiskaka kan jag intyga. Har bakat denna
kaka många ggr. Toppbetyg!
Riktigt goda kakor!
Jättegoda bollar du får en femma minst i beröm.De gpdaste kakor jag någonsin gjort man tror det är kondiskakor. Det blev mitt favorritrecept. Tusen tack Johnnie
Riktigt goda :)
Tack för ett bra recept, riktigt goda. Tog i ett extra daim för mer smak, betyg 5.
En mycket god kondiskaka kan jag intyga. Har bakat denna kaka många ggr. Toppbetyg!