Mandelbollar med kantarellwok

Serverar: 4 portioner

På under 30 minuter har du en komplett middag - snabblagat och gott!

Ingredienser

  • 1 dl kokt matvete eller mathavre
  • 1 dl ströbröd
  • 150 g finmalen mandel
  • 2 dl riven Västerbottensost eller annan stark ost
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk olja till stekning
  • Wok
  • 4 morötter
  • 2 paprikor
  • 100 g kantareller
  • 50 g spenat
  • Servering
  • Créme fraiche med smak av paprika och chili
  • Kokta svarta bönor
  • Instruktioner

    1. Mixa matvete/mathavre, ströbröd, finmalen mandel, ost, lök, ägg, salt och peppar och låt det svälla i 5 minuter. Rulla till bollar. Stek dem gyllenbruna i olja.
    2. Skala och dela grönsaker och svamp, woka ett par minuter. Blanda det med spenat.
    3. Servera bollarna med wokblandningen, créme fraiche med paprika och chili samt svarta bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben