Jordgubbar i vingelé med mandelbollar

Serverar: 8-10 portioner

Lätt att variera eftersom sommarens bär och frukter mognar.

Ingredienser

  • Vingelé
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl sött vitt vin
  • 2 msk socker
  • 15 blad basilika
  • 1 liter jordgubbar
  • Mandelbollar (12 st)
  • 200 g mandelmassa
  • 1 msk äggvita
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 50 g skalad hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Häll ½ dl av vinet och sockret i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg i dem. Värm tills gelatinet smälter. Ta av från värmen och tillsätt resten av vinet. Rensa jordgubbarna och dela dem i kvartar. Hacka basilikabladen. Varva jordgubbar och basilika i glas. Häll på vinblandningen och ställ i kylskåp 3-4 timmar eller över natten.
    2. Mandelbollar: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmassan med äggvita och citronskal. Gör en rulle och dela den i 12 bitar. Rulla kulor och rulla dem sedan i hackad mandel. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben