Mandelbröd

Serverar: 15 portioner

Det här mandelbrödet är fantastiskt saftigt och doftar av vete, råg och mandel.

Ingredienser

  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl grahamsgryn
  • ½ dl krossade linfrön
  • 1 dl grovt hackad sötmandel
  • 50 g jäst
  • 3 dl manitoba cream
  • 3 dl rågsikt
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lägg vetegroddar, grahamsgryn, linfrön och hackad mandel i en torr stekpanna. Hetta upp och rosta under omrörning några minuter tills de börjar dofta. Ta av från värmen och häll över i en skål.
    2. Blanda 3 ½ dl fingervarmt vatten med jästen. Tillsätt manitoba cream, rågsikt och salt till mandelblandningen och rör ner degvätskan. Slå upp på ett mjölat bakbord och knåda ihop degen cirka tio minuter tills den är jämn och smidig. Låt jäsa i 1 ½ timma. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Hetta upp en form i ugnen som är 25x10 cm. Knåda degen fem minuter och forma till en limpa. Klä formen med bakplåtspapper, lägg i degen och låt jäsa 20 minuter. Sätt in i ugnen och grädda 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben