Snabblagat LCHF bröd i micron

Serverar: 3 portioner

Tid: 4 minuter

Hittade recept på mandelbröd på Moniques blogg. Supergott och enkelt. Utgick från detta och har nu hittat min variant som jag tycker smakar supergott till frukost, mellanmål eller utflykt begravt under massor av gott pålägg. Cocosmjölet jag använder köps ex på www.bodystore.se och innehåller endast 4g kolhydrater/100g. Detta är det rätta mjölet, går inte med ex malda kokosflingor som INTE är samma produkt. Man kan utesluta cocosmjöl och bara använda mandelmjöl om man vill. Mandelmjöl mal man själv av skållad mandel eller köper färdigt på välsorterade livsmedelsbutiker eller hälsokost. Även www.bodystore. se och Lidl har prisvärt mandelmjöl. Ett bröd ger 3% kolhydrater 70% fett och 27% protein. 285 kcal

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 40 g smält smör
  • Salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ¼ eller 50 g mandelmjöl
  • ½ dl eller 2 0g kokosmjöl
  • Instruktioner

    Vispa äggen fluffigt, smält smöret. Vispa ner alla ingredienser i äggsmeten.Fördela smeten i tre formar/skålar. Jag använder ganska platta runda efterrättsskålar som ger fina runda bröd ca 1 dm i diameter och bröden jäser till ca 2 cm i höjd efter gräddning. Grädda i micron på full effekt 3 minuter på högsta effekt.Lite olika på olika ugnar men på min är det 1000w. Kolla första gången att brödet är gräddat rakt igenom med ex sticka så du vet hur din micro fungerar. Låt svalna. Dela brödet i två halvor och var generös med pålägg, ät och njut en snabb frukost.

    Liknande recept

    4.7
    15 min
    12
    1
    4.2
    30 min
    2-3
    15
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (1)

    gwilen 16 december 2012

    Har en lite undran, vilken effekt bakar du på i micron, jag har 1000W så jag behöver veta din effekt så jag inte eldar upp bröden. Mvh

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben