Mandelgodis med fikon
Serverar:
20 portioner
Tid:
1 dag 30 minuter
Recept på julgodis kan man aldrig få för många av!
Ingredienser
3 torkade fikon
3 msk konjak
200 g mandelmassa
100 g blockchoklad
20 mandlar
Instruktioner
Hacka fikonen och låt dem ligga och dra i konjaken över natten.
Skålla och skala mandeln. Smält chokladen i micron eller vattenbad. Riv mandelmassan, blanda den med fikon och konjak till en deg.
Rulla ca 20 stycken bollar av degen och platta till dem med tummen. Pensla med den smälta chokladen och lägg en mandel på varje bit.
Liknande recept
Fikon och mozzarella
4.5
4
2
Halstrad anklever med färska fikon och fikonvinaigrette
30 min
4
Skinka, fikon och lökröra på toast
4
1
Fikon med balsamsås och ost
4
Kycklingfilé med kanel och fikon
6
Ankbröst med balsamsky och färska fikon
5
1 h
4
1
Färska fikon med mozzarella, lufttorkad skinka och basilika
15 min
2
Nyttiga mellanmålsbullar med fikon och valnötter
5
20
1
Fruktbröd med linfrö och torkade fikon
4.6
1 d 3 h
2
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!