Mandelhjul med kanderade citroner

Sockrade citronskivor bäddas in i mandelplättar och ger även den mest godissugne sitt lystmäte.

Ingredienser

  • 150 g rumstempererat smör
  • 1 ägg
  • 2 msk rivet skal av en citron
  • 200 g mald mandel
  • 100 g florsocker
  • 200 g mjöl
  • 1 msk saft av en citron
  • Mjöl till utbakning
  • 1 äggula
  • 3-4 citroner
  • Lite socker att stör över citronerna
  • Florsocker att strö över
  • Instruktioner

    1. Ger ca 50 kakor
    2. Rör smör , ägg och citronskal pösigt. Rör i mandel, florsocker, mjöl och citronsaft. Forma degen på mjölt bakbord till två ca 5 cm tjocka rullar. Täck rullarna med plastfloie och ställ dem kallt i ca 3 timmar.
    3. Sätt ugnen på 180 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Ta degrullarna ur kylen, skär dem i 4 mm tjocka skivor och lägg dem på plåten, med lite avstånd emellan. Vispa upp äggulan och pensla kakorna med den.
    4. Skölj citronerna i varmt vatten och torka av dem. Skär upp lövtunna citronskivor , lika många som det finns kakor. Lägg citronskivorna på kakorna och strö på lite socker. Grädda kakorna gyllenbruna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt dem svalna och pudra ev med lite fllorsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben