Mandelkaka med blåbär

Serverar: 8 portioner

Ljuvlig kombination och blåbär och mandel, riktig blåbärsdröm!

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Smör till formen
  • Mandelspån till formen
  • Ströbröd till formen
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 3-4 tsk vatten
  • 1 tsk citronsaft
  • Topping
  • 500 g blåbär
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan och vispa ihop den med smöret. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Vänd försiktigt ner mjölet.
    3. Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter, och strö mandelspån längs kanterna och ströbröd i botten. Fyll smeten i formen och grädda i 20-25 minuter. Låt svalna.
    4. Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ta lite florsocker i taget till önskad konsistens. Fördela glasyren över den avsvalnade kakan och strö rikligt med blåbär över den. Pudra med florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben