Mandelkaka med hallon

Serverar: 4 portioner

Supersnabb, glutenfri sockerpudrad mandelkaka med limesmak och hallon. Variera med dina favoritbär och frukt.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 lime
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 2 dl hallon
  • 2 msk + 1 tsk socker
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt. Skölj limen noga i ljummet vatten och riv skalet. Vispa ihop mandelmassa, smör, limeskal och ägg.
    3. Bred ut smeten i små smorda formar som rymmer ca 1 dl. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
    4. Rör hallonen med 2 msk socker. Blanda ner 1 tsk socker i yoghurten.
    5. Servera kakorna ljumma med hallon och yoghurt. Pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben