Mandelkakor med ananas

Serverar: 15 portioner

Tid: 35 minuter

Mandelkakor smakar gott som en kaka efter maten. De passar naturligtvis också bra på kaffebordet. Och så är det ju ananas i dem ...

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1-2 ananasskivor från burk
  • 1 påse hackad mandel, ca 35 g
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedare. Tillsätt ägget och rör alltsammans till en smidig smet.
    2. Klicka ut smeten till små runda klickar på smord plåt eller på bakplåtspapper. Tryck ned en bit ananas i varje kaka och strö på mandel.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175° 10 - 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben