Mandelkotletter med mango

Serverar: 4 portioner

Mangofrukten kommer från Indien liksom mango chutney, en välkryddad grönsaks- och fruktblandning. Den ger en lite söt och lätt syrlig smak som passar särskilt bra till fläskkött.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk curry
  • 2 uppvispade ägg
  • 150 g hackad sötmandel
  • 2 mangofrukter
  • 1,4 dl tjock grädde
  • 4 - 6 msk matolja eller 50 g smör eller margarin
  • 1 - 2 msk mango chutney
  • Instruktioner

    1. Torka av fläskkotletterna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.
    2. Blanda mjölet med curry. Vänd kotletterna först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och sist i mandeln. Tryck fast paneringen.
    3. Skala mangofrukterna och skär dem i klyftor. Vispa grädden halvtjock. Krydda den med lite curry.
    4. Hetta upp matfettet i en stor stekpanna. Stek kotletterna på svag värme ca 4 minuter på varje sida. Ta upp kotletterna och lägg dem på tallrikar.
    5. Hetta upp mangoklyftorna och tillsätt chutneyn. Smaka av med salt och peppar.
    6. Fördela currygrädden över kotletterna och lägg upp mangofrukten bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben