Söta mandlar och kanel får gästerna att tänka på tusen och en natt.
Ingredienser
200 g skalad, malen mandel
1 citron
175 g socker
4 äggulor
2 msk grädde eller mjölk
2 msk sherry
Malen kanel
Instruktioner
Rosta den malda mandeln under omrörning i en stekpanna utan fett, tills den börjar dofta. Häll över i en skål och låt svalna.
Skölj citronen i hett vatten, torka av den, riv skalet fint.
Häll sockret och 2 ½ dl vatten i en kastrull, låt koka upp och koka ihop 3-4 minuter. Tillsätt mandeln och koka upp igen. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
Vispa äggulorna pösiga i en skål, rör ner grädden eller mjölken. Tillsätt äggkrämen, sherry och rivet citronskal till mandelblandningen i kastrullen och hetta upp.
Ta blandningen från plattan när den börjar koka.
Lägg upp mandelkrämen i dessertskålar eller glas och kyl dem. Strö över kanel och servera.