Mandelkräm med kanel

Serverar: 4 portioner

Söta mandlar och kanel får gästerna att tänka på tusen och en natt.

Ingredienser

  • 200 g skalad, malen mandel
  • 1 citron
  • 175 g socker
  • 4 äggulor
  • 2 msk grädde eller mjölk
  • 2 msk sherry
  • Malen kanel
  • Instruktioner

    1. Rosta den malda mandeln under omrörning i en stekpanna utan fett, tills den börjar dofta. Häll över i en skål och låt svalna. Skölj citronen i hett vatten, torka av den, riv skalet fint.
    2. Häll sockret och 2 ½ dl vatten i en kastrull, låt koka upp och koka ihop 3-4 minuter. Tillsätt mandeln och koka upp igen. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
    3. Vispa äggulorna pösiga i en skål, rör ner grädden eller mjölken. Tillsätt äggkrämen, sherry och rivet citronskal till mandelblandningen i kastrullen och hetta upp. Ta blandningen från plattan när den börjar koka.
    4. Lägg upp mandelkrämen i dessertskålar eller glas och kyl dem. Strö över kanel och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben