Mandelkulor med citrussmak

En riktig godsak för den som tycker om mandel! Man kan givetvis ersätta pinjenötterna med skållad, skalad och flisad mandel. Den här kakan är dessutom gluten och laktosfri.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 äggula
  • 100 g pinjenötter
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skålla och skala mandeln. Mal den sedan i en nöt/mandelkvarn.
    3. Rör samman den rivna mandeln, äggvita, socker och finrivet skal av en tvättad citron. Arbeta ihop till en jämn massa. Skölj händerna och rulla till små bollar. Skölj händerna då och då, det blir annars lite kladdigt.
    4. Blanda äggulan med pinjenötterna (eller flisad mandel) och rulla kulorna i blandningen. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
    5. Grädda mitt i ugnen 8 - 10 minuter. Sikta lite florsocker över kakorna innan servering, det gör att de ser ännu godare ut!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben