Mandelpaj med choklad och fikon

Serverar: 10 portioner

Fikon är gott, mandel är gott, choklad är gott. Lägg ihop alla 3 och du har en paj som är lika god nygräddad, ljummen och kall! Äggfri.

Ingredienser

  • Chokladmördeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten
  • Frangipane
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • ½ dl grädde
  • 2 msk majsstärkelse
  • 5 färska fikon
  • Smält choklad
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Chokladmördeg: Mixa ihop vetemjöl, kakao, socker och smör i en matberedare eller nyp ihop för hand i en bunke. Avsluta med vattnet och knåda ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform med den.
    3. Frangipane: Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller rör ihop med en gaffel. Bred ut frangipanen i pajskalet.
    4. Skiva fikonen och fördela över mandelkrämen. Grädda pajen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
    5. Smält choklad: Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Ringla chokladen över pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben