Mandelpaj med choklad och fikon
Fikon är gott, mandel är gott, choklad är gott. Lägg ihop alla 3 och du har en paj som är lika god nygräddad, ljummen och kall!
Äggfri.
Ingredienser
Chokladmördeg
2½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 msk socker
150 g smör
2 msk vatten
Frangipane
200 g mandelmassa
50 g smör
½ dl grädde
2 msk majsstärkelse
5 färska fikon
Smält choklad
50 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Chokladmördeg:
Mixa ihop vetemjöl, kakao, socker och smör i en matberedare eller nyp ihop för hand i en bunke. Avsluta med vattnet och knåda ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform med den.
- Frangipane:
Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller rör ihop med en gaffel. Bred ut frangipanen i pajskalet.
- Skiva fikonen och fördela över mandelkrämen. Grädda pajen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Smält choklad:
Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Ringla chokladen över pajen.
Liknande recept
Kommentarer (0)