Mandelpaj med lime

Serverar: 12 portioner

Mjuk och saftig. En tårta som räcker till många och kan stå färdig i kyl eller frys. Bara att ta fram och servera, med eller utan jordgubbar och grädde eller glass.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 125 g kallt smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 g mandelmassa
  • 100 g mjukt smör
  • 4 ägg
  • Saft av ½ lime, ca 1 msk
  • 2 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Mixa eller hacka snabbt ihop mjöl, socker, smör och vatten till en smulig massa. Tryck ut den i bottnen och litet upp på kanterna av en 23-25 cm form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200°.
    2. Riv mandelmassan och rör först ihop den med smöret, därefter med äggen och limesaften. Häll fylliningen i formen, strö över mandelspån och grädda ca 35 minuter i nedre delen av ugnen.
    3. Ta ut, låt kallna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben