Mandelpestofylld kyckling

Serverar: 4 portioner

Goda kamrater till kyckling är förstås både basilika och parmesanost och även mandel och ett krämigt blomkålsmos.

Ingredienser

  • 400-500 g kycklingfilé
  • 50 g mandel
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad grönkål alternativt persilja
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen så att den blir tunnare. Banka ut delarna lite. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Mixa med basilika och olivolja. Blanda ner riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
    2. Bred blandningen på kycklingfiléerna och rulla ihop dem. Fäst med tandpetare. Stek runt om i smör eller kokosfett.
    3. Koka blomkålen mjuk i buketter och häll av vattnet. Tillsätt majonnäs och mixa. Hacka grönkålen och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera kycklingrulladerna med blomkålsmos och lite gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben