Mandelpotatiscrème med citron

Serverar: 4 portioner

Servera gärna till "Fläskkarré i lergryta" och till andra goda kött och kycklingrätter...

Ingredienser

  • 500 g mandelpotatis
  • 2 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ dl crème fraiche
  • 3 msk citronjuice
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Mild olivolja
  • Persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Skala och koka mandelpotatis i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, spara 1 dl av kokspadet, och låt ånga av en stund. Pressa genom potatispress.
    2. Skala schalottenlökar och vitlöksklyftor och skiva tunt. Lägg lök och vitlök i en stekpanna med 3 msk mild olivolja och stek/rosta tills allt blivit frasigt och gyllengult, ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
    3. Lägg den pressade potatisen i en matberedare med hälften av lökblandningen, crème fraiche, pressad citronjuice och hälften av det sparade kokspadet.
    4. Mixa allt hastigt till en slät konsistens. Späd ev med resterande kokspad. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm nymalen vitpeppar.
    5. Lägg upp i en skål. Garnera med resterande lökblandning och några persiljekvistar.
    6. Servera som läckert tillbehör till kött, kyckling...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben