mandeltårta

Serverar: 18-20 portioner

Tid: 1 timme

Den är jätte dryg och räcker till många, men ooo så mumsig. Man kan förbereda genom att göra botten och frysa den.

Ingredienser

  • botten
  • 200 g sötmandel
  • 6 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • fyllning: smörkräm
  • 6 st äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 150 g smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 - 5 dl vispgrädde till garnering
  • Instruktioner

    Mal mandeln till botten. Vispa äggvitorna hårt. Häll i socker och blanda runt. Vänd slutligen ner mandeln i smeten. Smöra en 30*40 cm långpanna och bred ut smeten i den. Grädda i 20-25 min i 175 grader. När den är färdiggräddad, vänd den upp och ned och dra försiktigt bort ev smörpapper när den kallnat. Smörkrämen: Blanda ägg socker och grädde i en kastrull. Lägg i smöret i en klump. Sjud sakta medan smöret smälter under viss omrörning. Sjud en liten stund efter smöret smält. Ställ sedan kallt så att smörkrämen blir fast. Bred den över botten. Vispa grädden till garneringen. Spritsa ett finrutigt mönster på smörkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben