Mandeltårta

Supergod:)

Ingredienser

  • Bottnar
  • 100 g hackad sötmandel
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 äggvitor
  • Smörkräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 150 g smör
  • Garnering
  • 50 g sötmandel eller en påse flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln och blanda den med sockret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner mandeln och sockret. Bred ut smeten till 2 runda ca 1/2 cm tjocka på ett bakplåtspapper.
    2. Grädda i 175 grader ca 20 min. Bottnarna skall ha ljusbrun färg. Lossna dem genast och lägg dem på ett galler. Till smörkrämen blandas äggulorna, mjölken och sockret i en kastrull. Låt blandningen sjuda till en tjock kräm under kraftig omrörning eller vispning. Låt krämen kallna. Rör smöret mjukt och tillsätt äggblandningen lite i sänder under kraftig omrörningen. Bred ut hälften av smörkrämen mellan bottnarna. Garnera med resten och strö över mandeln.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben