Mandeltårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 35 minuter

Den här tårtan är både lättgjord och fantastiskt god. Har haft den vid både födelsedagar och student och alltid med en strykande åtgång. Den är dessutom glutenfri vilket gör att de flesta kan äta den. Går att frysa och ta fram vid behov.

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 4 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • 125 g oskållad mandel
  • KRÄM
  • 4 äggulor
  • 1 dl stösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g smör el margarin
  • GARNERING
  • vispad grädde
  • flagad mandel
  • ev. hackad blockchoklad (mörk)
  • Instruktioner

    1. 1, Smörj en form med löstagbar kant väl. 2, Mal mandeln eller hacka den fint i matberedaren. 3, Visp vitorna till hårt skum 4. Blanda i socker och mandel i de vipsade vitorna försiktigt 5, Lägg smeten i formen och grädda i 175 gr i ca 15-20 min
    2. KRÄMEN: 1, Blanda äggulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. 2, Låt sakta sjuda till krämen tjocknar 3, Rör i smöret så att det blandas väl 4, Låt krämen kallna innan den breds på tårtbotten (krämen kan vara lite ljummen men inte varm och bör inte heller vara helt kall)
    3. Tårtan går utmärkt att frysa på det här stadiet.
    4. Garnera tårtan med vipad grädde och flagad mandel och gärna hackad block chocklad före servering.
    5. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben