Den här tårtan är både lättgjord och fantastiskt god. Har haft den vid både födelsedagar och student och alltid med en strykande åtgång. Den är dessutom glutenfri vilket gör att de flesta kan äta den. Går att frysa och ta fram vid behov.
Ingredienser
BOTTEN
4 äggvitor
1½ dl socker
125 g oskållad mandel
KRÄM
4 äggulor
1 dl stösocker
1 dl vispgrädde
125 g smör el margarin
GARNERING
vispad grädde
flagad mandel
ev. hackad blockchoklad (mörk)
Instruktioner
- 1, Smörj en form med löstagbar kant väl.
2, Mal mandeln eller hacka den fint i matberedaren.
3, Visp vitorna till hårt skum
4. Blanda i socker och mandel i de vipsade vitorna försiktigt
5, Lägg smeten i formen och grädda i 175 gr i ca 15-20 min
- KRÄMEN:
1, Blanda äggulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull.
2, Låt sakta sjuda till krämen tjocknar
3, Rör i smöret så att det blandas väl
4, Låt krämen kallna innan den breds på tårtbotten (krämen kan vara lite ljummen men inte varm och bör inte heller vara helt kall)
- Tårtan går utmärkt att frysa på det här stadiet.
- Garnera tårtan med vipad grädde och flagad mandel och gärna hackad block chocklad före servering.
- Ät och njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)