Mandeltårta

Serverar: 8 portioner

God och lättbalad tårta. Vetemjölet kan bytas ut mot glutenfritt mjöl.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,25 dl strösocker
  • 200 g mandel
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 burkar, à 312 g, konserverade mandariner
  • riven mörk choklad
  • Instruktioner

    Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med avtagbar kant, 24 cm. i diameter. Smörj och bröa kanten.Rör ägg och socker vitt och pösigt. Mal den oskållade mandeln, blanda mandel med mjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Häll smeten i formen,grädda i 175 graders ugnsvärme tillskakan är torr, ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den lossas. Lägg kakan på ett fat. Bred över den vispade grädden. Garnera tätt, tätt med mandariner, riv över choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben