Smalvarianten. Man kan bjuda den som en kaka eller dekorera den med frukt och servera den som tårta.
Ingredienser
Botten
200 g sötmandel
1/2 dl socker
6 äggvitor
Kräm
1/2 dl lättmjölk
1 msk socker
4 äggulor
2 tsk potatismjöl
50 g flytande Nytta
Instruktioner
Ugn: 175 grader
Botten: Mal mandel och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner mandel - och sockerblandningen. Bred ut smeten i en rund, väl smord form, ca 20 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda ca 20 minuter.
Kräm: Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Sjud under kraftig vispning tills krämen tjocknat. Sätt kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall. Bred den över den avsvalnande mandelbotten.