Mandeltårta

Serverar: 15 portioner

Smalvarianten. Man kan bjuda den som en kaka eller dekorera den med frukt och servera den som tårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g sötmandel
  • 1/2 dl socker
  • 6 äggvitor
  • Kräm
  • 1/2 dl lättmjölk
  • 1 msk socker
  • 4 äggulor
  • 2 tsk potatismjöl
  • 50 g flytande Nytta
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader
    2. Botten: Mal mandel och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner mandel - och sockerblandningen. Bred ut smeten i en rund, väl smord form, ca 20 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda ca 20 minuter.
    3. Kräm: Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Sjud under kraftig vispning tills krämen tjocknat. Sätt kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall. Bred den över den avsvalnande mandelbotten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben