Mandeltårta

Ljuvlig och snabbakad tårta. Glutenfri!

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Färsk frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan och vispa ned äggen. Häll i smord och kokosbeströdd rund form, cirka 24 cm i diameter. Baka i 200° varm ugn i cirka 20 min. Låt kallna.
    2. Vispa grädden. Bred grädden över den kalla mandelbottnen.
    3. Garnera med färska bär eller frukt. Färska jordgubbar är en höjdare, tycker jag.
    4. Denna tårta går att variera i det oändliga, men här kommer ett förslag.
    5. Variation: Bred en lager krossad ananas över mandelbottnen och toppa med vispad grädde som spritsas i ett rutmönster över ananasen. Garnera med citronmeliss och flagad mörk choklad. Med ananas blir tårtan frisk och god!
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben