Mandeltårta
Serverar:
4 portioner
Tid:
45 minuter
Tårta är gott.
Ingredienser
Botten
100 g mald sötmandel
100 g socker
3 äggvitor
Kräm
3 äggulor
70 g socker
70 g smör
1 ½ dl kaffegrädde
Garnering
2 dl vispgrädde
70 g mandelflarn
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med botten.
Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret och den malda mandeln.
Häll i en smord och bröad form, helst med löstagbar botten.
Grädda i 25 minuter.
Låt svalna och lossa från formen.
Blanda alla ingredienserna till krämen i en kastrull.
Låt sjuda tills det tjocknar.
Ta av från spisen och vispa tills det kallnar.
Bred krämen på botten.
Vispa grädden och bred ovanpå krämen.
Garnera med mandelflarn.
Liknande recept
Underbar mandeltårta till påsk
4.5
40 min
6-8
2
Mandeltårta med blandad frukt
1 h 30 min
6-8
Mandeltårta för många
5
20
4
Mandeltårta med daimfyllning
4.5
5
Härlig mandeltårta med smör- och citronkräm
10
Mandeltårta med äggkräm och chokladtopping
4
Magnifik mandeltårta
20
Mandeltårta med krämig moccakolaglasyr
1
12
Lenas mandeltårta
4.5
1
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!