Mandeltårta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Tårta är gott.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g mald sötmandel
  • 100 g socker
  • 3 äggvitor
  • Kräm
  • 3 äggulor
  • 70 g socker
  • 70 g smör
  • 1 ½ dl kaffegrädde
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 70 g mandelflarn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med botten.
    2. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret och den malda mandeln.
    3. Häll i en smord och bröad form, helst med löstagbar botten.
    4. Grädda i 25 minuter.
    5. Låt svalna och lossa från formen.
    6. Blanda alla ingredienserna till krämen i en kastrull.
    7. Låt sjuda tills det tjocknar.
    8. Ta av från spisen och vispa tills det kallnar.
    9. Bred krämen på botten.
    10. Vispa grädden och bred ovanpå krämen.
    11. Garnera med mandelflarn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben